Εθελοντική Αιμοδοσία



Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, ενημέρωση-ομιλία για την εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «η ΑΓΑΠΗ».

Η ενημέρωση έγινε στους μαθητές μας, από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ.Ιωάννη Παπαχρόνη!

Πρωταρχικός στόχος της ομιλίας ήταν η διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Αναφέρθηκαν τα οφέλη της αιμοδοσίας, δηλαδή το βασικό γεγονός είναι ότι σώζουμε ζωές! Επιπλέον, η αιμοδοσία αποδίδει οφέλη και στον ίδιο τον οργανισμό μας!

Άτομα που έχουν για παράδειγμα υψηλό αιματοκρίτη, μέσω της αιμοδοσίας βοηθούν τον οργανισμό τους να επαναφέρει τον αιματοκρίτη στα φυσιολογικά του επίπεδα. Όλοι οι αιμοδότες περνώντας τη διαδικασία της αιμοληψίας ενδυναμώνουν τον οργανισμό τους, καθώς το σώμα αναγκάζεται να αναπαράγει το χαμένο αίμα με τα καινούρια λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια. Όλη αυτή είναι μία φυσιολογική διαδικασία, την οποία περνούν όσοι τύχουν να χάσουν αίμα για οποιονδήποτε λόγο.

Οργανωμένη Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014! Ενθαρρύνουμε, όσοι είναι υγιείς να δώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους!

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης