Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης



Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το Σάββατο 30/1/2016 το σχολείο μας για 2η χρονιά έλαβε μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, που διοργανώνει το κολέγιο Ανατόλια.

Ταξιδέψαμε στην Θεσσαλονίκη παρέα με το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Παραμείναμε στο χώρο του Κολεγίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5:30 το απόγευμα. Οι ομάδες μας παίξανε με στρατηγική αλλά και ρίσκο. Από τις 120 περίπου ομάδες που έλαβαν μέρος από διάφορα Λύκεια οι 12 πέρασαν στους ημιτελικούς. Μια από τις ομάδες του σχολείου μας έλαβε την 9η θέση αλλά δεν συμμετείχε στους ημιτελικούς λόγω κωλύματος των μελών της. Μια ακόμη ομάδα μας έλαβε την 14η θέση. Επίσης μια ομάδα του 2ου Γυμνάσιου έλαβε την 20η θέση σε σύνολο 70 περίπου ομάδων Γυμνασίου. Όμως αυτό που άξιζε πραγματικά ήταν τα συναισθήματα που ζήσαμε. Άγχος, αγωνία, ικανοποίηση, θυμός, χαρά, απογοήτευση, ενθουσιασμός, το ένα διαδεχόταν το άλλο. Και ένα είναι σίγουρο. Του χρόνου θα είμαστε πάλι εκεί.

Αλλά και οι συνοδοί καθηγητές αναφέρουν "Νιώθουμε τυχεροί που είμαστε εκπαιδευτικοί και περήφανοι που έχουμε μαθητές που μας δίνουν την ευκαιρία να ζούμε τόσα πολλά σε τόσες λίγες ώρες. Τους ευχαριστούμε πολύ".

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κολέγιο Ανατόλια για την ευκαιρία που μας έδωσε καθώς και τον σύλλογο καθηγητών και τον διευθυντή του σχολείου μας για την συμπαράσταση στην προσπάθειά μας.

Μαθητές μέλη των ομάδων.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την ημέρα αυτή: