Σχολική Εφημερίδα



Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η ανάγκη να βρει το σχολείο και ο εκπαιδευτικός τρόπους όπου οι μαθητές θα «μαθαίνουν» να διαβάζουν και να γράφουν με χαρά, θα μαθαίνουν να κατακτούν νέες γνώσεις, να σκέφτονται κριτικά απέναντι στα δρώμενα των σύγχρονων κοινωνιών, θα μαθαίνουν να συνεργάζονται, να νιώθουν δημιουργικοί και τέλος ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στη σχολική πράξη, είναι διάχυτη σε όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το σχολείο μας αντιλαμβανόμενο αυτές τις ανάγκες εκδίδει τη μαθητική εφημερίδα με τίτλο «Πρώτο Σχολείο». Με την έκδοση αυτής της εφημερίδας ελπίζουμε οτι οι μαθητές μας:

  • Θα εξοικειωθούν με διάφορα είδη κειμένων: επίσημα κείμενα, επιστημονικά, λογοτεχνικά, ιστορικά βιβλία, άρθρα και στατιστικές.
  • Θα μάθουν να συνεργάζονται.
  • Θα καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα, ώστε να δομήσουν ένα μηχανισμό ελέγχου των πληροφοριών και των ειδήσεων, που τα Μ.Μ.Ε. τους παρέχουν καθημερινά.
  • Θα αποκτήσουν γνώση για τη φύση, τους ανθρώπους, για τους συμμαθητές τους, την κοινωνία και τα προβλήματα της, αποκαθιστώντας τη σύνδεση του σχολείου με τη γύρω ανθρώπινη κοινότητα.
  • Θα νιώσουν την ικανοποίηση οτι τα γραπτά τους θα ακουστούν εκεί που δεν φτάνει η φωνή τους και θα αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό, μεταξύ των γονιών, των συμμαθητών τους, των καθηγητών τους κ.α.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε το 3o τεύχος της εφημερίδας μας.