Βιωματικό εργαστήριο νοηματικής γλώσσας



Πέμπτη 4 Ιουνίου 2021

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας στην Α΄Λυκείου διοργανώθηκε στις 25 Μαΐου 2021 στο χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, ένα ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί (και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά) στην καθημερινή τους ζωή και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά και στο εκπαιδευτικό-σχολικό περιβάλλον. Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο της νοηματικής γλώσσας.

Ο σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών του σχολείου μας και η επίγνωση για τη δυνατότητα εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνούν με ανθρώπους κωφούς και να αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις. Η ευαισθητοποίησή τους μέσω της συγκεκριμένης δράσης πιστεύουμε ότι θα δράσει πολλαπλασιαστικά και θα τους δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν στη στήριξη των δικαιωμάτων των κωφών και βαρήκοων συνανθρώπων μας.

Το σεμινάριο έκανε η κ. Αθανασία Απανοζίδου, εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου κωφών Ξάνθης ενώ η υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τη διοργάνωση ήταν η κ. Εύη Μαυροπούλου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του υπουργείου

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τη δράση αυτή: